Eindhoven denkt massaal mee met District E

Onder het motto ‘Denk mee met District E’ hield belegger en ontwikkelaar Amvest op donderdag 11 januari een publieksbijeenkomst over de visie op het Stationsplein in Eindhoven. Bas Schoemaker (IRis advies) en Erna van Holland hebben deze bijeenkomst georganiseerd. In popcentrum De Effenaar werden bijna vierhonderd belangstellenden verwelkomd. Ingeleid door wethouder Staf Depla volgden zij in de kleine zaal enkele presentaties over de plannen. In de grote concertzaal stonden dertig ontwerpers en experts van Amvest en de gemeente Eindhoven bij informatieve doeken klaar om vragen te beantwoorden en ideeën door te nemen. Een tekenaar maakte meteen schetsen. Enthousiasme voerde de boventoon. Bezoekers waardeerden het zeer dat Amvest in een vroeg stadium mensen mee laat denken over de uitwerking van haar visie.

De groep bezoekers was zeer divers. Van omwonenden en expats tot studenten en geïnteresseerden voor een woning. Tijdens de presentaties kregen de toehoorders een goed beeld van wat Eindhoven de komende jaren kan verwachten op het Stationsplein. Projectdirecteur Ralf Peeters van Amvest schetste de planning van ontwerp tot bouw. Nanne de Ru van architectenbureau Powerhouse Company nam de bezoekers mee in het ontwerp, materiaalkeuze en invulling van de torens. Kristian Koreman van ZUS (Zones Urbaines Sensibles), maakte duidelijk aan de aanwezigen welke mogelijkheden er zijn om een groen, gezond en aantrekkelijk verblijfsgebied te maken.

De reacties op de plannen voor zowel het plein zelf als de torens waren veelal positief. Maar uiteraard was er ook ruimte voor kritische vragen: hoe gaat het straks met parkeren, kan een ambulance nog wel doorgang vinden op het plein, waar moet ik mijn bezoek afzetten als zij bij het station moeten zijn en komt het station niet in de verdrukking? Alle vragen en ideeën die afgelopen donderdag zijn ingediend, worden verzameld en gebruikt om de ontwerpen uit te werken en zo goed mogelijk in te passen. Amvest richt zich daarbij op de gebouwen en de gemeente Eindhoven op de openbare ruimte.

Tekst: Sabine ter Braake

Fotos: Diewke van den Heuvel

deze column is gepubliceerd op

Delen: